Geen antwoord gevonden? Vul volgend formulier zo volledig mogelijk in. Je mag er op rekenen dat we je binnen de 5 werkdagen zullen contacteren.
Zodra bij u een digitale meter is geïnstalleerd, biedt dit de mogelijkheid om met uw energieleverancier een injectiecontract te sluiten. Dit contract is voor de verkoop van de stroom die u niet zelf verbruikt. Het is cruciaal om de aankoop- en verkoopprijzen van stroom zorgvuldig te vergelijken tussen verschillende leveranciers. De V-test biedt een handige tool om de meest voordelige contracten te vinden: https://vtest.vreg.be/ Daarnaast is het aan te raden om bij uw verzekeringsmakelaar na te gaan of uw brandverzekering aangepast moet worden in verband met de nieuwe installatie.
Het EAN nummer vind je terug op de factuur van de energieleverancier, bestaande uit 18 cijfers beginnende met 54144…..
Wij brengen de netbeheerder Fluvius op de hoogte van uw installatie. Van zodra Fluvius deze melding verwerkt heeft, zal je van hen een bevestiging ontvangen. In dat bericht van Fluvius vind je ook het identificatienummer (= G-nummer) van jouw installatie terug. Dit nummer moet je goed bijhouden, voor het geval je recht hebt op een premie.
Ons RESCERT-nummer: 00509.
De app van Sunny Portal is niet meer bruikbaar en werd vervangen door SMA Energy. Hiervoor dien je jou opnieuw aan te melden met e-mail adres en paswoord. Indien je het paswoord niet meer weet, kan je het paswoord wijzigen door naar de website www.sunnyportal.com te gaan. Hier kan je bij aanmelden kiezen voor wachtwoord vergeten. Er zal een link naar jouw email adres verstuurd worden om het paswoord te wijzigen. Het is belangrijk dat je het paswoord wijzigt via de website en niet via de applicatie.
Voer dan volgende actie uit: Zet de zekering/automaat van de omvormer uit. Draai de zwarte schakelaar links van de omvormer op ‘0’. Zet de router van Telenet/Proximus/… uit. Zet de router na 1 minuut terug aan. Zet 5 minuten later de zekering en schakelaar van de omvormer terug aan. Indien deze handeling gewerkt heeft zou je na een tiental minuten opnieuw productie op de monitoring moeten zien en na enkele uren terug grafieken.
Aan de meeste kleine (<10kVA) zonne-installaties is er weinig onderhoud. Van zodra de zonnepanelen geïnstalleerd worden onder een minimale hellingshoek van 11° zorgt de wind en de regen voor een natuurlijke reiniging van de meeste vuildeeltjes. Toch kan er zich na verloop van tijd een dun laagje met plakkerige deeltjes (roet, harsen van boomzaden,…) op de glasplaat ophopen. Dit zorgt ervoor dat licht minder tot op de zonnecellen geraakt waardoor opbrengstverlies optreedt. Wees vooral alert op dikke vogelpoep. Eén grote klodder op één zonnepaneel kan al voor rendementsverlies zorgen van 2 tot 5%. Merk je dat jouw installatie plots, of langzaam veel minder produceert (meer dan 10% per jaar), dan is een reiniging aan te raden. Je kan dit zelf doen met een zachte borstel of spons in combinatie met proper regenwater/grondwater. Agressieve reinigingsmiddelen zijn uit den boze! Zonnepanelen poets je nooit met kraantjeswater! De kalk in het water zet zich vast op uw panelen waardoor er een film achterblijft. Wens je het dak zelf niet te betreden, of zijn de panelen moeilijk bereikbaar? Aarzel niet om onze service te contacteren. Dit kan via het formulier.
Afhankelijk van de plaats waar de omvormer hangt kan stof zich na een tijd ophopen op de koelvinnen achteraan of in de ventilatieroostertjes (indien aanwezig) aan de zijkant of onderkant van de omvormer. Deze stoflaag maakt dat de omvormer zijn warmte moeilijk kwijt kan, waardoor deze het geproduceerde vermogen mogelijks zal begrenzen. Periodiek (jaarlijks) het stof verwijderen is dus aan te raden.
Foutmelding rood betekent dat er een gebeurtenis is opgetreden. Dan wordt er zowel op de gebruikersinterface als op de omvormer een melding en een foutcode weergegeven. Concreet betekent dit dat de middelste (rode) led oplicht bij fouten aan de omvormer, het elektriciteitsnet of de zonnepanelen. Zet de AC automaat (zekeringskast) en de DC (omvormer) schakelaar uit en na enkele minuten opnieuw aan. Indien het probleem niet opgelost is, noteert u de melding, de foutcode, type omvormer en de serienummer van de omvormer (zie sticker). Neem contact op met onze service via het formulier of telefonisch op nummer +32 9 336 53 64.
Zet de zekering/automaat van de omvormer uit. Draai de zwarte schakelaar links van de omvormer (modellen vanaf 2017/2018) op ‘0’ of trek de zwarte hendel naar beneden (bij oudere modellen).